Comuna Brabova » Despre localitate » Descriere

Descriere

Teritoriul administrativ al comunei Brabova este situat in partea nord-vestica a judetului Dolj, subunitate sudica a podisului Getic si este strabatuta in zona centrala de la est la vest de D.J. 606 Craiova-Brabova-Cleanov -Vinju Mare. Se invecineaza ; la N-comuna Sopot ; la S-comuna Vela si Terpezita ; la E-comuna Plesoi ; la V- comuna Seaca de Padure.

Prima atestare documentara este cunoscuta inca din sec.1- II e.n. , vestigii ale stapanirii romane existand si astazi prin situl arheologic Voita inclus in lista monumentelor istorice, neexplorat pana in prezent. Denumirea de Brabova este atestata in primele harti romane pe linga localitatea Pelendava. In lista monumentelor istorice mai sunt cuprinse si "Cula Izvoranu" construita in sec. XVIII si biserica "Sfintii Voievozi" construita in anul 1885.
In secolul trecut , localitatea Brabova a fost resedinta de plasa si apoi de raion dar din cauza depopularii satelor, regresul localitatii a fost inevitabil.
Este infratita cu localitatea Chateaubriand de pe Valea Loarei Franta
Este situata in zona de campie colinara are un relief de platforma inalta, cu altitudine de peste 200 m puternic fragmentata de afluienti directi si indirecti ai Jiului.

Suprafata teritoriului este de 7963 ha.

Comuna are o populatie de 1500 de locuitori.

SATELE DIN COMUNA
Comuna este formata din urmatoarele sate:
 • - Brabova
 • - Rachita de Jos
 • - Urdinita
 • - Mosna
 • - Voita
LOCALIZARE
 • primarie@primariabrabova.ro
  0251.447.310
   
  Craiova
  Sanse de ploaie
  Max: 11 °C
  Min: 5 °C
  Precip: 50%
  » prognoza pe 5 zile
 
Actualizat la data de: 21/10/2016

Copyright © 2006-2015 SOBIS Solutions. Powered by SOBIS Portal.