Comuna Grecesti » Despre localitate » Descriere

Descriere

Descriere: 

Grecești este o comună în județul Dolj, Oltenia, România.

Este așezată pe Valea Raznicului, de o parte și de alta a pârâului Raznic, pe șoseaua Craiova, Raznic, Bâcleș, Plopi, Drobeta-Turnu-Severin, la o distanță de 45 km de orașul Craiova. Satele Grecești, Busu, Bărboi, Busulețu au fost comune fiecare până în august 1950, când prin împărțirea administrativă a țării în raioane s-au contopit formând o singură comună, comuna Grecești  a aparținut până în anul 1952 de raionul Brabova.

Satul Grecești este așezat la poalele dealurilor sau pe pantă. Așezat în regiunea deluroasă a olteana cu văi și dealuri, cu pante în general domoale, cu platforme întinse, prezinta condiții favorabile agriculturii.

Din peisajul vegetal se păstrează pâlcuri izolate de stejar, iar în apropiere se găsesc păduri mari de stejar: Pădurea Tiu, Pădurea Drocaia, Pădurea Pirtea, Pădurea Boierească.

Cronica comunei Grecești consemnează că satul Grecești este cel mai vechi din comuna Grecești. Monografia comunei întocmită pe baza informațiilor orale ale bătrânilor, amintește că satul Grecești a fost sat de moșneni.

Suprafaţă: 5300 Ha
Intravilan : 242 Ha
Extravilan: 4587 Ha
Locuitori: 1740
Gospodării: 1160
Locuinţe : 1025
Grădiniţe: 3
Şcoli: 3

 

Actualizat la data de: 13/11/2020

Copyright © 2006-2015 SOBIS Solutions. Powered by SOBIS Portal.